dijous, 3 de juny del 2010

Diferents exemples

Aqui hi ha uns quants exemples de ressolucions per la pantalla, resolucions d'un archiu digital, resolució d'una imatge, resolucions de pantalla,








dimarts, 1 de juny del 2010

L'exemple de " l'Alhambra"

Les imatges poden variar molt depenen de la seva profunditat de color. Aqui tenim un exemple:

Si només disposem de 1 bit per descriure el color de cada píxel podrem escollir entre 0 (negre) o 1 (blanc). En la imatge següent de l'Alhambra té només una profunditat d'un bit i té l'aspecte d'una fotocopia de mala qualitat:


La imatge següent, en cambi, ja té 8 bits de profunditat i està en escala de grisos:



A continuació pots veure l'Alhambra en imatge de color amb 8 bits de profunditat:



Per sobre de 16 bits de profunditat, la descripció de colors es divideix per capes. Observa la mateixa imatge de l'Alhambra amb 16 bits de profunditat, és a dir, té 4 bits per capa:

dilluns, 31 de maig del 2010

Ampliació de la informació dels formats

Formats d’imatge


Els formats poden ser molts i diferents (bmp. Gif, jpg...). No tots els formats són vàlids per una web, ja que es possible que ocupin massa memòria o no ser compatibles amb alguns navegadors.
Els més utilitzats son GIF y JPG:

· Format GIF:
1. Utilitza un màxim de 256 colors.
2. Recomanable per imatges amb grans àrees de un mateix color o de tons no continus.
3. S’utilitza molt freqüentment.
4. Permet contenir transparències i animacions.

· Format JPG :
1. Més qualitat que les GIF.
2. Conté milions de colors.
3. Tamany gran.
4. Tarda més en descarregar-se.

Pots canviar el format de les imatges mitjançant la utilització d’algun programa de tractament d’imatges com: Fireworks, Photosho, Corel Draw...

Informació extreta d'aquí.

Imatges curioses

Quans cops haureu sentit parlar d'imatges mal editades, d'imatges gracioses, ... ? En el món tan digitalitzat en el que vivim aquests errors són de gran renom.
Una altra curiositat són els montatges que es poden fer amb els programes d'editar imatges.
Hem pensat que en un blog d'imatge digital no podia faltar un apartat per a aquests errors i aquestes curiositats, a continuació teniu uns enllaços prou interessants:

  1. Aquí una web curiosa amb una entrada d'imatges, llògicament, també curioses.
  2. Aquí fotos curioses d'animals.
  3. Aquí 30 desastres nomenats com a horribles dins del món del comerç.
  4. Aquí un top 10 de desastres amb el photoshop.
  5. Aquí 40 imatges més que mostren desastres amb el phtoshop.
  6. Aquí una web diferent a les anteriors. En aquesta podeu trobar consells sobre diferents àmbits de la fotografia i últimes novetats. Actualment hi ha una entrada de com prendre una bona foto de fubtol. És prou interessant.

Informació extreta de les webs esmentades anteriorment.

dijous, 27 de maig del 2010

Videos

A continuació us ensenyare tot un seguit d'enllaços prou interessants que , tot i que estàn a fàcil abast , normalment no els busquem. M'agadaria destacar en especial els ''tutorials'' que hi ha al youtube ja que ensenyen pas per pas com fer alguns passos. A més pots aprendre desde casa en un moment. Aixi que us animo a que obriu aquestes pagines i els vostres editors d'imatge !


Aquí teniu un video que pot ser molt útil per als que no acaben de entendre bé el concepte de la profunditat de color. Es veu tot el codi binari de la foto en uns i ceros .


En aquest enllaç podeu trobar un video on podeu veure clarament com crear pop art simple pero real( molt tipic dels anys 80 ) a través del programa photosh.



Tot i que la seva calitat no és molt bona, en aquest enllaç podeu trobar com crear el efecte dels dibuixos manga apartir d'una fotografia.

I ara una web per a fer lletres , en aquest cas són lletres amb forma de foc, però també en podeu trobar amb forma de gel, de llums de neó, i fins i tot altres efectes més originals com ara lletres amb sang.





Tota la informació d'aquesta entrada ha estat extreta de les webs esmentades anteriorment.



dimecres, 26 de maig del 2010

Profunditat de color ( Sistema de colors )

  • B/N ( blanc/negre ) ... 1 píxel - 1 bit
  • Escala de grisos ... 1 píxel - 1 byte ( 256 nivells de grisos )
  • RGB ( pantalla ) ... 1 píxel - 3 bytes

R ( RED ) ... 1 byte ... 256 nivells de vermell
G ( GREEN ) ... 1 byte ... 256 nivells de verd
B ( BLUE ) ... 1 byte ... 256 nivells de blau

És un model de color amb que és possible representar un color mitjançant la barreja per addició dels tres colors llum primaris.

Per indicar amb quin a proporció barregem cada color, `'assigna un valor a cadascun dels colors primaris de manera que el valor 0 significa que no intervé en la barreja. Com més gran siqui aquest valor, més intensitat aporta a la barreja. La intensitat amb la que lluu cada component es mesura degons una escala que va del 0 al 255.


  1. Vermell (255, 0 , 0)
  2. Verd (0, 255, 0
  3. Blau (0, 0, 255)
  4. Negre - absència de color ( 0, 0, 0)
  5. Groc (255, 255,0)
  6. Aiguamarina (0,255,255)
  7. Magenta (255, 0, 255)
  8. Blanc (255, 255, 255)

Cub RGB: forma de representar el conjunt de colors. Cada color és un punt de la superfície o de l'interior d'aquest. L'escala de grisos és la diagonal que uneix el blanc i el negre.
  • CMYB ( impressora )
C ( CION , BLAU CEL )
M ( MAGENTA )
Y ( YELLOW )
B ( BLACK )



Informació extreta dels apunts de classe i d'aquesta web.
Imatges extretes d'aquesta web.


Programes de la imatge digital

Existeixen molts programes per a les imatges digitals. Per exemple, els programes per editar. Aquests programes es poden comprar per internet, es poden comprar en alguna tenda d'electrònica, també es poden descarregar d'alguna pagina web o d'algun mateix programa o una altre opció, seria treballar sense descarregar-lo ni comprar-lo, és a dir, pots treballar-hi desde una mateixa web. Alguns programes que es poden fer servir són el Photoshop, el Blubox, PhotoZoom Pro, PhotoMagic, Image Format1, Morpheus Photo Morpher,Hoffman,etc.
Però alguns d'aquests programes que es descarreguen no són lliures. és a dir, només són de prova així que només duren una quants dies(normalment 30 dies). També hi ha alguns programes que tenen diferentes versions.
També hi ha altres programes per fer albums o muntatges amb les imatges. Els programes que es poden fer servir són GeoDress, Microsoft ICE, Photo SlideShow Maker, Tourweaver PRO,etc.

Webs d'interès per descarregar programes:
http://montajes-fotos.portalprogramas.com/
http://www.softbull.com/windows/multimedia-y-diseno/imagen-digital
http://www.dzoom.org.es/cont-53-programas-para-fotos.html
http://www.abcdatos.com/programas/multimedia/editoresgraficos.html

Algunes resolucions recomanades

En funció de on volem veure la imatge haurem d'escollir una resolució o una altra . A continuació teniu els píxels per polzada recomanats :
  • Pantalla - 72 p.p.p.*
  • Impresora domèstica - 150 p.p.p.*
  • Impresora fotogràfica - 256 p.p.p.*
  • Escàner - 600 p.p.p.*
* p.p.p. = píxels per polzada

La grandària absoluta se sol expressar en polzades de diagonal (1 polzada = 25,4 mm). El més comú en l'actualitat és de 17'' en ordinadors comuns, encara que encara queden bastants equips antics amb monitors de 15'' i existeixen en el mercat bastants de 21''. La grandària absoluta dels monitors dels equips portàtils sol ser de 14-15''.
Quant a la resolució, els valors més comuns són de 800x600 i de 1024 x768 píxels, encara que queden encara usuaris que treballen per sota, a 640x480, i per damunt, a resolucions de 1152x864 i 1280x960 píxels.
EL tamany absolut i la resolució han d'estar en concordància per a una visualització correcta. Una valors aceptables són els següents:
  • 14" - 15": Resolució màxima apreciable: 800x600
  • 17": Resolució màxima apreciable: 800x600 ó 1024x768
  • 21": A partir de 1024 x 768


Informació extreta dels apunts de classe i d'aquí

dimarts, 25 de maig del 2010

Els Píxels

Per l'ordinandor una igatge és un conjunt de punts, anomentats píxels. Aquests s'ordenen per files i columnes.
Cada píxel té un color determinat. Només amb tot el conjunt de píxels podrem formar una imatge. El fitxer d'una imatge digital és el que porta la imformació del color de cada píxel.



Informació extreta d'aquí.

Ressolució de la imatge digital

La resolució de la imatge indica quant de detall s'hi pot observar en la imatge. Com més gran sigui la resolució millor qualitat visual tindrà i més detall. I pel contrari, si la aimatge té molts pocs píxels vol dir que la imatge té molt poc detall i també poca informació, llavors, es diu que la imatge té poca resolució.
La resolució també fa referent a la capacitat d'una tecnologia o mecanisme per reflectir els detalls d'una imatge.
Cal tenir en compte la resolució, sobretot, alhora de imprimir.
Per exemple aquesta imatge va de menys ressolució a més:


Informació extreta d'aqui

Controlar la ressolució al imprimir

Si sabem la resolució podem preveure el resultat de la imatge impresa. En general, es vol evitar que els píxels siguin grans i si la resolució és de 150ppp o menor, distingim clarament la frontera entre un píxel i el següent. Augmentant la resolució els píxels seran més petits. Però seguirem notant fins als 180ppp.

A més de 180ppp ja no notarem la diferència de píxels, però si una milloria de color i dels degradats fins a 200ppp . Per sobre dels 200ppp ja és molt difícil notar cap diferència.

Una òptima resolució per una imatge per imprimir va de uns 200ppp fins els 240ppp.

Informació extreta d' aquí.

Exemples:





Aquestes dues imatges mostren dues resolucions diferents. La de dalt té una alta resolució i la de sota té una baixa resolució.

Imatges extretes d'aquí.



Profunditat de Color

També anomenat bit per píxel: es refereix a la quantitat de bits d'informació necessaris per representar el color d'un píxel en una imatge digital.

Cada píxel necessita una determinada quantitat de bits per emmagatzemar la informació del seu color. El nombre de bits necessaris depèn del nombre de colors possibles que pugui tenir un píxel. Per exemple, un dibuix en blanc i negre requereix només un bit per píxel i una fotografia de fins a 16 milions de colors possibles (no cal que hi apareguin tots) necessita 24 bits per píxel.

1 bit - 2^1 - 2 tons
2 bits - 2^2 - 4 tons
3 bits - 2^3 - 8 tons
4 bits - 2^4 - 16 tons
8 bits - 2^8 - 256 tons
16 bits - 2^16 - 65636 tons
24 bits - 2^24 - 16,7 milions de tons
32 bits - 2^32- 4295 milions de tons

  • Blanc i negre: 1 bit - 2 tons per píxel
  • Escala de grisos: 8 bit - 256 tons de grisos (1 canal )
  • RGB: 24 - 16,7 milions de colors ( 3 canals )
Informació extreta de: web1, web2 i web3.

dilluns, 24 de maig del 2010

Fonaments

Una imatge digital està formada per dígits. Això és el mateix que die que tota la informació que porten les imatges queda emmagatzemada a través d'un codi format per 0 i 1. Totes les imatges estàn formades per una malla de petits quadrats anomenats píxels. A cada píxel hi ha una combinació de 0 i 1 i , cada combinació diferent és un color determinat.
Aquesta última propietat és la que permet que per mitjà d'algun programa informàtic es pugui variar la informació de cada píxel i per tant , la imatge en molts sentits.

Informació extreta d'aquí